به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان به نقل از روابط عمومی اداره کل امور مالیاتی استان سمنان، جواد انوری، مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان با بیان اینکه جلوگیری از تضییع حقوق عامه و تکریم ارباب رجوع جزو اولویتهای سازمان امور مالیاتی است، اظهار کرد: در راستای تحقق این اهداف، سامانه هوشمند مالیات بر نقل و انتقال خودرو اجرایی شده که این امر هزینههای شهروندان را کاهش داده و از اتلاف انرژی و وقت مردم کاسته است. همچنین این طرح به ایجاد تعادل بازار خودرو کمک شایانی میکند.
وی به مقایسه هزینه انتقال سند خودرو در دفاتر اسناد با مراکز تعویض پلاک اشاره کرد و گفت: افراد مطلع میدانند که هزینهها در مرکز تعویض پلاک بسیار پایینتر از دفاتر اسناد رسمی است؛ ولی برخی در حال ایجاد موجی در جامعه هستند که همچنان معاملهگران و خریداران خودرو را ترغیب به تنظیم سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی کنند.
مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان با بیان اینکه پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو قبل از انجام فرآیند تعویض پلاک انجام میشود، افزود: مالیات نقل و انتقال خودرو از هفتم فروردین سال جاری بهصورت آنلاین دریافت میشود و بر همین اساس، یک درصد از ارزش خودروهای داخلی و دو درصد خودروهای وارداتی تحت عنوان مالیات دریافت میشود و افرادی که میخواهند برای تعویض پلاک نوبت بگیرند، باید به سامانه نوبتدهی مراجعه کنند.
انوری با تأکید بر اینکه سامانه مالیات بر نقل و انتقال خودرو در اجرای ماده 30 قانون مالیات بر ارزشافزوده صورت گرفته است، گفت: شهروندان میتوانند بهصورت هوشمند و بدون مراجعه به بانکها بهصورت آنلاین مالیات نقل و انتقال خودرو را از طریق سامانه my.tax.gov.ir پرداخت کنند.
وی افزود: از 13 دیماه سال گذشته، باید تمام نقل و انتقالات روی سامانه ثبت شده باشد که بهصورت خوداظهاری این کار انجام شده؛ اما احیاناً اگر مواردی باشد که این مالیات پرداخت نشده باشد، توسط سازمان امور مالیاتی کنترل و به مالکین اطلاعرسانی میشود تا نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام کنند.
مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان در خصوص شیوههای پرداخت نیز تصریح کرد: در حال حاضر مالیات نقل و انتقال خودرو از دو طریق قابل پرداخت است؛ نخست از طریق سایت سازمان امور مالیاتی و دوم از طریق سامانه نوبتدهی تعویض پلاک شهروندان به سازمان امور مالیاتی هدایت میشوند که بعد از پرداخت مالیات میتوانند نسبت به اخذ نوبت تعویض پلاک اقدام کنند.
انوری خاطرنشان کرد: بر اساس اظهارات کارشناسان این حوزه، در همین مدت کوتاه اجرای این طرح، مقایسه هزینه انتقال 10 خودرو پرفروش در مراکز تعویض پلاک و دفاتر اسناد، نشان از کاهش حداقل ۵۰ درصدی هزینه نقل و انتقال خودرو از طریق سامانه پرداخت آنلاین مالیات نقل و انتقال خودرو دارد.
- مجموعه: اخبار
- بازدید: 19
رییس کل سازمان مالیاتی کشور گفت: با تصویب و اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه، سوداگران اقتصادی مشمول مالیات میشوند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، داود منظور، رییس کل سازمان مالیاتی ضمن شرح اقدامات انجام شده برای تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس و دولت اظهار داشت: مالیاتستانی از پدیده سوداگری، یک مطالبه عمومی است و با تصویب این قانون، هر کسی که کالای سرمایهای را با هدف انتفاع از افزایش قیمت و درآمد حاصل از آن خرید و فروش کند، مشمول مالیات خواهد شد.
وی تصریح کرد: با تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه، چهار حوزه اساسی مسکن، طلا، ارز و خودرو مشمول مالیات بر سوداگری خواهد شد و برای اجرای اصولی این قانون، نیازمند تامین زیرساختهای اطلاعاتی لازم هستیم تا نظام مالیاتی بداند یک کالای سرمایه ای با چه قیمتی خریداری و به فروش رسیده و از محل تفاوت قیمت، مالیات وصول شود.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه یکی از مهمترین اقدامات در جهت مالیات ستانی هوشمند را اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان عنوان کرد و گفت: با اجرای این قانون تحول مهمی در نظام مالیاتی شکل خواهد گرفت و با افزایش شفافیت اقتصادی، سازمان امور مالیاتی قادر خواهد بود، جریان داده و اطلاعات مربوط به فعالیتهای اقتصادی را رصد و با اشراف اطلاعاتی و وصول هوشمند مطالبات، از فرار مالیاتی جلوگیری کند.
وی اظهار امیدواری کرد که قانون مالیات بر عایدی سرمایه که مراحل رسیدگی آن در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به اتمام رسیده است، هرچه زودتر در صحن علنی مجلس به تصویب برسد.
- مجموعه: اخبار
- بازدید: 18
حسابداری در کرج | اطلاعیه چهارمین آزمون ورودی انتخاب اعضای جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ایران
هیأت تشخيص صلاحيت مشاوران رسمي مالياتي ایران به استناد ماده (27) اساسنامه موضوع مصوبه شماره 12062/ت42939 هـ مورخه 28/01/1391 هیئت محترم وزیران، درصدد برگزاری چهارمین آزمون ورودی انتخاب اعضاء جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ایران در تاریخ 07/08/1400 می باشد.
لذا بدین وسیله از افرادی که واجد شرایط مندرج در ماده (28) اساسنامه جامعه مذکور بشرح زیر می باشند ، جهت شرکت در آزمون دعوت به عمل می آورد.
الف-شرایط داوطلبان
دارا بودن تابعیت ایرانی.
اعتقاد و التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
حسن شهرت به رعایت موازین شرعی، اخلاقی، رفتاری و مالی.
دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی یا بالاتر در امورمالی و مالیاتی ، اقتصادی، بازرگانی، حقوقی و مدیریت( مالی، بازرگانی، دولتی، صنعتی و بانکی)
نداشتن رابطه استخدام رسمی یا غیررسمی دائم یا موقت با دستگاههای اجرایی موضوع ماده(۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ (تدریس در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی اشتغال محسوب نمی شود)
داشتن حداقل ده سال سابقه کار تمام وقت در یکی از مشاغل مالیاتی، حسابداری، حسابرسی، حقوقی، مالی و محاسباتی، تدریس دروس مالیاتی، مالی و محاسباتی و اقتصادی در دانشگاهها و مراکز علمی و آموزشی کشور.
تبصره - افرادی که فاقد سابقه کار موضوع بند(6) میباشند در صورت گذراندن دوره آموزشی حرفهای و گذراندن دوره کارورزی مطابق دستورالعملی که توسط جامعه پیشنهاد و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی میرسد و از طریق مراکز فنی و حرفهای و مراکز علمی و آموزشی برگزار خواهد شد مجاز به شرکت در آزمون ورودی جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ایران میباشند.
نداشتن سابقه محکومیت کیفری مؤثر.
ب-مدارک مورد نیاز جهت شرکت در آزمون
تصویر عکس پرسنلی 4* 3 (عکس پرسنلی باید تمام رخ و واضح باشد)
تصویر دو طرف کارت ملی
تصویر صفحه اول شناسنامه و صفحه توضیحات در صورت داشتن
تصویر آخرین مدرک تحصیلی مرتبط و ارسال فایل اسکن شده مدرک لیسانس الزامی است
تصویر حکم بازنشستگی و یا خاتمه خدمت و یا تکمیل فرم مربوط به نداشتن رابطه استخدامی
تصویر خلاصه سوابق شغلی از اداره کارگزینی مربوطه
ج-مواد آزمون :
آزمون شامل یکصد امتیاز میباشد که سئوالات قانون مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده60 امتیاز ، حسابداری و حسابرسی 10 امتیاز ، حسابداری مالیاتی و حسابرسی مالیاتی 15 امتیاز، قوانین تجارت، مدنی، محاسبات عمومی و بودجه 15 امتیاز است .
سئوالات به صورت تستی خواهد بود و هر پاسخ درست یک نمره مثبت و هر پاسخ نادرست یک سوم نمره منفی خواهد داشت.
نصاب لازم برای قبولی داوطلبان در آزمون کسب حداقل 60 امتیاز از 100 امتیاز می باشد مشروط بر آنکه امتیاز قانون مالیاتهای مستقیم و ارزش افزوده کمتر از 30 امتیاز نباشد.
تاریخ و محل دریافت کارت و محل برگزاری آزمون ورودی متعاقباً از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور اعلام خواهد شد .
د- مهلت ثبت نام
هزینه، مهلت ثبتنام و نحوه ارسال مدارک متعاقباً از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور به آدرس www.sanjesh.org اعلام میگردد.
تذکر
بدیهی است به درخواستهایی که منطبق با شرایط مندرج دربند’’ الف ‘‘ نباشد ، ترتیب اثر داده نخواهد شد .
در هر مرحله چنانچه خلاف هریک از موارد مندرج در فرم ثبت نام به اثبات برسد ازادامه عضویت ممانعت بعمل خواهد آمد.
هیأت تشخیص صلاحیت مشاوران
رسمی مالیاتی
- مجموعه: اخبار
- بازدید: 38
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، وزارت امور اقتصادی و دارایی در اجرای حکم مندرج در بند «ق» تبصره ۶ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور در خصوص نحوه محاسبه عوارض و مالیات واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای گران قیمت، نسبت به تهیه و ارائه پیش نویس آئین نامه اجرایی این بند از قانون جهت طرح و تصویب در هیئت وزیران اقدام کرده است.
مطابق بند «ق» تبصره ۶ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، در سال ۱۴۰۱ واحدهای مسکونی و باغ ویلاهایی که ارزش آنها با احتساب عرصه و اعیان بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان «دو در هزار» میشوند.
این مالیات برعهده شخصی است که در ابتدای سال ۱۴۰۱ مالک واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای مذکور باشد.
همچنین به موجب این بند از قانون، سازمان امور مالیاتی کشور مکلف شده نسبت به تعیین داراییهای مشمول و ارزش به قیمت روز آنها از طریق اطلاعات مالکیت املاک در حوزه اماکن را که توسط وزارتخانههای راه و شهرسازی، صنعت و معدن و تجارت، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و شهرداریها در اختیارش قرار میگیرد، حداکثر تا پایان خرداد ماه سال ۱۴۰۱ اقدام کند و مراتب را به نحو مقتضی به اطلاع اشخاص مشمول برساند.
لوکس نشینان باید تا پایان بهمن امسال مالیات خانه گرانقیمتشان را بدهند
همه اشخاص حقیقی و حقوقی نیز مکلفند با رعایت قوانین مالیاتی، مالیات سالانه مربوط به هریک از واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای تحت تملک خود و افراد تحت تکفل را حداکثر تا پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۱ پرداخت کنند.
ثبت نقل و انتقال املاکی که به موجب این بند برای آنها مالیات وضع شده، پیش از پرداخت بدهی مالیاتی مورد انتقال شامل مالیات بر دارایی، نقل و انتقال قطعی و اجاره ممنوع است و متخلف از حکم این جز در پرداخت مالیات متعلقه مسئولیت تضامنی دارد.
وزارت امور اقتصادی و دارایی در اجرای حکم اخیر بند یاد شده، با هدف افزایش درآمدهای مالیاتی دولت و حرکت در جهت گسترش عدالت مالیاتی، توزیع ثروت و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی به عنوان منبع درآمدی پر ریسک در شرایط فعلی، نسبت به تهیه و ارائه پیش نویس آئین نامه اجرایی مربوط را جهت سیر مراحل بررسی و تصویب در هیئت وزیران، اقدام کرده است.
شایان ذکر است، پیشنهاد یاد شده هم اکنون در کمیسیون اقتصاد دولت مراحل بررسی کارشناسی را سپری میکند.
- مجموعه: اخبار
- بازدید: 19
ایسنا نوشت: رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی ضمن اعلام آغاز تفکیک حسابهای تجاری و شخصی از خرداد ماه سالجاری، جزئیات این اقدام را نیز تشریح کرد.
محمد برزگری اظهار کرد: روند اجرایی تفکیک حسابهای تجاری و شخصی از ابتدای خردادماه امسال آغاز خواهد شد. در پی این اقدام، صاحبان حسابهای تجاری باید به سازمان امور مالیاتی تجاری بودن حساب خود را اعلام کنند. در این زمینه، تمام حسابهای بانکی در کشور شخصی فرض میشود و فقط دارندگان حسابهای تجاری و مرتبط به کسبوکار باید به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند که این حساب مرتبط به کسبوکار و فعالیت تجاری یا اقتصادی آنهاست.
وی افزود: این اقدام در راستای فراهمسازی مقدمات اجرای کامل قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان انجام میشود زیرا، یکی از الزامات این قانون اعلام ماهیت حسابهای تجاری به سازمان امور مالیاتی به منظور شفافیت و نظارت مالی است.
رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی ادامه داد: فرآیندهای لازم برای تفکیک حسابهای تجاری و شخصی انجام شده و فقط بخشی از الزامات و فرآیندهای فنی و زیرساختی برای شروع این اقدام باقی مانده است که امیدوارم تا ابتدای خرداد ماه فراهم شود.
اجرای قانون پایانههای فروشگاهی تا پایان امسال
برزگری با تاکید بر اینکه تلاش سازمان امور مالیاتی بر این است که این روند با سهولت و غیرحضوری انجام شود تا موجب ابهاماتی برای مردم نشود، گفت: تا پایان امسال قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان اجرا خواهد شد.
طبق این گزارش، با تصویب قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان در سال ۱۳۹۸، سازمان امور مالیاتی از شهریور آن سال معادل ۱۵ گروه از فعالان اقتصادی که حدود ۵۰ شغل میشوند را دستهبندی کرد تا برای شفاف شدن درآمد، جلوگیری از فرار مالیاتی و کمک به فرآیند حسابرسی مالیاتی مکلف به ثبت نام در سامانه مؤدیان و استفاده از کارتخوان باشند.
این اقدام در راستای اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان صورت گرفت که طبق آن تمام افراد مشمول باید به ترتیبی که سازمان مقرر میکند، نسبت به ثبتنام در سامانه مؤدیان اقدام کنند و خردهفروشیها و واحدهای صنفی که به صورت مستقیم با مصرف کننده نهائی ارتباط دارند، علاوه بر عضویت در سامانه مؤدیان، موظف به استفاده از پایانه فروشگاهی (کارتخوان) نیز هستند اما استفاده از پایانه فروشگاهی برای مؤدیانی که به صورت مستقیم با مصرفکننده نهایی ارتباط ندارند، الزامی نیست و مؤدیان مزبور موظفند کلیه صورتحسابهای خود را به ترتیبی که سازمان تعیین میکند، از طریق سامانه مؤدیان صادر کنند.
منبع خبر: وبسایت خبرآنلاین
- مجموعه: اخبار
- بازدید: 22
حسابداری در کرج | چند نمونه از جدیدترین قانون های مالیات بر ارزش افزوده :
چند نمونه احکام مالیاتی مهم در قانون جدید ( دائمی ) مالیات بر ارزش افزوده که از ۱۳ دی ماه ۱۴۰۰ اجرایی خواهند شد:
در قانون جدید، مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تا پایان ماه بعد از انقضاء هر فصل مقرر گردیده است.
مهلت اعتراض به برگه مطالبه ارزش افزوده همچون مالیات عملکرد، ۳۰ روز مقرر شده است.
مطابق ماده ۲۳۸ قانون مالیاتهای مستقیم مهلت اداره امور مالیاتی بابت توافق با مودی یا ارجاع پرونده مودی به هیات های حل اختلاف همچون عملکرد، ۴۵ روز شده است.
طبق ماده ۲۵۱ قانون مالیاتهای مستقیم بعد از ابلاغ برگ قطعی مالیات بر ارزش افزوده، ظرف ۲ ماه به شورای عالی مالیاتی اعتراض نمود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور مالیاتی، مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در صورتی که نوع فعالیت انتخاب شده در ثبت نام مؤدیان با فعالیت اقتصادی واقعی مودی مطابقت نداشته باشد، از منظر سازمان، مؤدی برای فعالیت اقتصادی واقعی خود، اظهارنامه تسلیم نکرده و مشمول جریمه خواهد شد.
شاهین مستوفی اظهار داشت: مالیات مقطوع تعیین شده بابت عملکرد سال ۱۴۰۰ برای مشمولین تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم، صرفاً برای فعالیت اقتصادی انتخاب شده در فرم مربوطه قابل استناد میباشد و در صورتی که نوع فعالیت اقتصادی انتخاب شده با فعالیت اقتصادی واقعی مؤدی مطابقت نداشته باشد، مؤدی برای فعالیت اقتصادی واقعی خود اظهارنامه تسلیم نکرده است.
مستوفی افزود: بدیهی است این عدم تطابق منجر به این خواهد شد که مؤدی از هرگونه معافیت و نرخ صفر مالیاتی بابت فعالیت اقتصادی ابراز نشده، محروم شود.
وی تصریح کرد: این مؤدیان بابت درآمد ناشی از فعالیت کتمان شده، علاوه بر مرتکب شدن جرم مالیاتی، مشمول ۳۰ درصد جریمه غیر قابل بخشودگی خواهند شد.
مدیرکل دفتر حسابرسی مالیاتی با بیان اینکه خردادماه موعد ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل است، گفت: برخورداری از هر نوع معافیت یا نرخ صفر و مشوق مالیاتی، منوط به ارائه صحیح اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی در موعد مقرر قانونی است.
شاهین مستوفی اظهار داشت: اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) مطابق قانون باید اظهارنامه مالیاتی یا فرم موضوع تبصره ماده ۱۰۰ عملکرد سال ۱۴۰۰ خود را تا پایان خردادماه سال جاری به صورت الکترونیکی و از طریق درگاه ملی مالیات به آدرس my.tax.gov.ir ارسال و مالیات خود را پرداخت کنند.
وی با اشاره به اینکه مؤدیان میتوانند با ارائه اظهارنامه شفاف از فرصت پذیرش خود اظهاری مالیاتی یا فرم مذکور برخوردار شوند، افزود: سازمان امور مالیاتی کشور امسال مفاد تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم را از حیث تعیین مالیات مقطوع با رویکردی جدید و بر اساس اطلاعات و دیتاهای واصله از جمله اطلاعات خرید و فروش، اطلاعات حسابهای بانکی (POS) و سایر اطلاعات موجود در پایگاههای سازمان اجرا مینماید.
لینک منبع خبر: خبرگزاری مهر
- مجموعه: اخبار
- بازدید: 21
حسابداری در کرج | دادنامه جدید دیوان عدالت اداری درخصوص تراکنش های بانکی منتشرشد:
- مجموعه: اخبار
- بازدید: 30
ادامه مطلب: حسابداری در کرج | دادنامه جدید دیوان عدالت اداری درخصوص تراکنش های بانکی منتشرشد