آیا مغازه بدون جواز پس از تعطیلی باید مالیات بدهد؟ اگر هنوز جواز کسب یا پروانه کسب نگرفتهاید، شاید فکر کنید به علت این که میخواهید مغازه خودتان را تعطیل کنید دیگر احتیاجی به پرداخت مالیات وجود ندارد. اما این باور کاملا اشتباهی است. شما حتی اگر بخواهید مغازه خودتان را بفروشید باید مالیات بر درآمد مربوط به فروشگاه و کسب و کار خودتان را به صورت کامل از طریق ارسال اظهارنامه به اداره امور مالیاتی تسویه کنید.
مالیات اشخاص حقیقی 1401 چطوری محاسبه میشود؟
مالیات اشخاص حقیقی برای سال 1401 چقدر است؟ نرخ مالیات مغازهها برای سال 1401 چقدر است؟ اینها مهمترین سوالهایی هستند که برای مغازه دارها و یا افرادی که صاحب کسبوکار هستند اهمیت بسیار زیادی دارند. ماده 131 قانون مالیاتهای مستقیم به صورت کامل درباره مالیات اشخاص حقیقی توضیح داده است.
منظور از اشخاص حقیقی همه کسانی هستند که فروشگاه یا کسبوکاری دارند که باید در ازای درآمدی که از آن طریق کسب میکنند، مالیات پرداخت کنند. مالیات اشخاص حقیقی را با اسم مالیات بر درآمد مشاغل هم امکان دارد ببینید.
برای محاسبه مالیات اشخاص حقیقی ابتدا باید مشخص کرد که نرخ مالیات برای میزان درآمدی که شما دارید چقدر است و سپس آن نرخ در میزان درآمدی که شما به اداره امور مالیاتی ابراز میکنید ضرب شود. پس همانطور که تا اینجا متوجه شدید، برای محاسبه مالیات اشخاص حقیقی یک نرخ واحد وجود ندارد. در ادامه درباره انواع نرخهای مالیاتی با توجه به میزان درآمد شما خواهیم گفت.
نگاهی به نرخ مالیات اشخاص حقیقی
نرخ مالیات اشخاص حقیقی به صورت پلهای بر اساس میزان درآمد مغازهدار افزایش مییابد. اشخاص حقیقی که تا 50 میلیون تومان درآمد سالانه دارند باید 15% مالیات پرداخت کنند. افرادی که بین 50 تا 100 میلیون تومان درآمد دارند باید سالانه 20% مالیات پرداخت کنند. صاحبان مغازه و کسبوکاری که بیش از 100 میلیون تومان در سال درآمد دارند نیز باید 25 درصد از درآمد سالانه خودشان را به عنوان مالیات به اداره امور مالیاتی پرداخت کنند.
خبر خوب برای مغازه دارها و صاحبان کسبوکارها این است که طبق ماده 101 قانون مالیاتهای مستقیم، درآمدهای مشاغل تا سقف 360 میلیون ریال در سال معاف از پرداخت مالیات بر درآمد است. این یعنی اینکه شما فقط بابت درآمدهای مازاد بر این مبلغ باید مالیات بر درآمد پرداخت کنید.
البته باید دقت کنید که این نرخها برای هر سال ثابت نیستند و باید به صورت سالانه نرخ مالیات اشخاص حقوقی و مقدار درآمدی که مشمول هر یک از این نرخها میشود را چک کنید.
بررسی شروط استفاده از معافیت ماده 101
ارسال اظهارنامه مالیات مشاغل برای آن سال.
نکته: اگر یک واحد شغلی اظهارنامه مالیاتی ارائه نکرده باشد و مورد رسیدگی مالیاتی قرار بگیرد، کل درآمد تشخیص داده شده او بدون کسر معافیت، مشمول مالیات قرار میگیرد.
راه اندازی و استفاده از صندوقهای فروشگاهی توسط مشاغلی که موظف به این کار شدند.
موارد مهم معافیت ماده 101
هر شخص با یک کدملی فقط یک معافیت سالانه مالیات اشخاص حقیقی دریافت میکند. حتی اگر چند واحد شغلی داشته باشد.
یک شخص حقیقی که صاحب چندین کسب و کار است و احتمالا در بعضی از موارد هم به شکل شراکتی آن را پیش میبرد، بهتر است اظهارنامه کسب و کاری را که میخواهد برایش از معافیت معیشتی بیشتری استفاده کند، زودتر از سایر اظهارنامهها ارسال کند.
در یک واحد شغلی مشارکتی، حداکثر به 2 شریک معافیت معیشتی تعلق میگیرد. یعنی برای سال 1400 حداکثر 72.000.000 تومان که این مبلغ معافیت به صورت مساوی بین شرکاء تقسیم و باقی مانده سهم هر شریک جداگانه مشمول مالیات میشود. البته در زمان تکمیل اظهارنامه باید مشخصات هر دو شریک درج شده باشد.
شرکایی که با هم رابطه زوجیت دارند، فقط مشمول دریافت یک سهم معافیت هستند.
در صورت فوت یکی از شرکاء (فارغ از اینکه وارثان وی چند نفر هستند) فقط یک سهم معافیت به متوفی تعلق میگیرد.
اگر یک شخص حقیقی فقط قسمتی از سال را فعالیت داشته باشد( مثلا فقط نیمه دوم سال و یا حتی فقط یک ماه از سال) کل معافیت به او تعلق میگیرد و تقسیم بر تعداد ماه کارکرد نمیشود.
اشتراک
گزارش
نظرات من