نگاهی به حسابداری مالیاتی : زمان زیادی از وقتی که حسابداری به عنوان یک علم بسیار کاربردی و مورد نیاز برای تمامی کسب و کار ها در کشور ما محسوب می شود نگذشته است.سال های متمادی زمان برد که در کنار کسب و کار ها و بنگاه های اقتصادی بزرگ، کسب و کار های کوچک و یا حتی مغازه دار ها هم به این فکر افتادند که از خدمات حسابداری استفاده کنند و از تاثیر این خدمات در کسب و کار خود آگاه شوند.
بررسی حسابداری مالیاتی
امروزه حسابداری پیشرفت بسیار زیادی داشته است به طریقی که حتی به شاخه های متفاوتی تقسیم شده اند.
مشاهده می شود که در کسب و کار های بزرگ حتی گروهی تحت عنوان گروه حسابداری دارند که هر کدام از افراد گروه قسمتی از فرایند های مالی و حقوقی را بر عهده می گیرند.
به عنوان مثال شخصی به امور مربوط به حقوق پرسنل رسیدگی می کند و شخصی دیگر حسابداری مالیاتی را عهده دار می شود.
حسابداری مالیاتی یا به زبان انگلیسی (Tax Accounting) یکی از شاخه های حسابداری محسوب می شود که در آن فرد حسابدار به صورت های مالی مختلف رسیدگی نمی کند و تمرکز خود را صرفا بر روی بحث مالیات و حسابداری و حسابرسی به امور مالیاتی می گذارد.
این تخصص که به عنوان تخصصی رسمی در نظر گرفته می شود، قوانین واضحی دارد که کسب و کار ها ملزم به رعایت این قوانین حسابداری مالیاتی هستند.
اهمیت حسابداری مالیاتی
حسابداری مالیاتی از آن جهت اهمیت دارد که مانع از افتادن شرکت ها در دام های مالیاتی و به تناسب آن مشمول جرایم سنگین مالیاتی می شود و همچنین با اطلاع دقیق از قوانین مالیاتی می تواند برخی معافیت های مالی را برای شرکت مشخص کند و یا باعث دریافت موارد تشویقی در زمینه ی مالیات شود.
مالیات چیست و چه افرادی مشمول مالیات اند ؟
بر اساس تعریف سازمان همکاری و توسعه ی اقتصادی، مالیات پرداختی است لازم و اجباری و بلا عوض که امکان دارد به شخص، موسسه، دارایی و … تعلق بگیرد.
در واقع مالیات انتقال دادن بعضی از درامد جامعه به دولت است و یا سود فعالیت هایی اقتصادی است که نصیب دولت می شود چرا که امکانات و ابزار دست یابی به درامد را دولت فراهم کرده است.
یکی از کارهایی که سازمان امور مالیاتی کشور انجام داده است استعلام مالیات های معوقه و بدهی های مالیاتی میباشد.
افرادی که مشمول پرداخت مالیات هستند به شرح زیر است
تمامی اشخاص حقیق و حقوقی که در کشور ایران ملک و املاک داشته باشند.
اشخاصی که در ایران زندگی می کنند و هرگونه درامد از شغل و یا هر چیز دیگری دارند.
شرکت ها و بنگاه های اقتصادی که در خارج از کشور فعالیت می کنند ولی در داخل ایران نیز درامد دارند.
تمام اشخاص حقوقی که تابعیت ایران دارند باید قسمتی از درامد داخل و یا خارج از کشور را به عنوان مالیات پرداخت کنند.
اشخاص غیر ایرانی که به هر روشی درایران درامد دارند یا امتیاز کسب و کار خود را به یک ایرانی یا غیر ایرانی واگذار کرده اند و از آن طریق کسب دارایی می کنند یا از طریف آموزش و یا فروش فیلم به ایرانیان درامد کسب می کنند نیز مشمول پرداخت مالیات هستند.
اشتراک
گزارش
نظرات من